Hisense inverter klime

Hisense inverter klime

Razlike između inverter i tradicionalnih klima uređaja

Inverter klime predstavljaju vrstu klima uređaja koji koriste sofisticiranu tehnologiju kako bi održavale željenu temperaturu u prostoru. Tradicionalne klime koriste kompresor koji se uključuje i isključuje kako bi održavale željenu temperaturu, dok inverter klime rade kontinuirano, prilagođavajući brzinu kompresora u zavisnosti od potrebe za hlađenjem ili grejanjem. Ovaj način rada omogućava precizniju kontrolu temperature i efikasnije trošenje energije.

Glavna tehnička razlika između obične i inverter klime jeste u radu kompresora. Kod klasičnih modela vazduh se uduvava punim kapacitetom, čak i kada je temperatura malo iznad ili malo ispod zadate, dok klima uređaji sa inverter tehnologijom imaju promenljiv režim rada. Takođe, inverter klime imaju mogućnost da automatski prilagode rad kompresora sa ciljem da temeperaturu u prostoriji konstantno održe na istom nivou. Oba tipa klime se koriste na sličan način, montaža jedinice je ista, kao i kontrola koja podrazumeva upravlajenje daljinskim upravljačem.

 

Hisense inverter klime

Hisense je prva kompanija koja je implementirala inverter sistem u polje klimatizacije i to u Kini. Nakon 20. godina razvoja i promocije potpuno nove tehnologije sistem za hlađenje i grejanje, iskustvo i poverenje korisnika je jačalo, i kao rezultat Hisense kompanija je postala nosilac razvoja inverter tehnologije u industriji klimatizacije.

U ponudi brenda Hisense danas postoji zaista veliki izbor modela koji imaju različite nivoe jačine i širok spektar funkcija. Takođe, iako ponudom dominiraju unutrašnje jedinice u beloj boji, sada su u ponudi i klime u crnoj boji koje se odlično uklapaju uz moderne enterijere kojima dominiraju tamnije nijanse zidova i detalja.

Hisense inverter klime mogu da rade na temperaturi do -20°C, dok obične on/off klime rade najviše do -5°C. Zahvaljujući tome Hisense inverter klime zaista predstavljaju uređaj koji se jednako koristi tokom cele godine, pa ćete tako uz samo jedan uređaj leti imati savršeno rashlađenu prostoriju, a zimi dovoljno zagrejan prostor.

 

Prednosti i nedostaci inverter klima

Ono što je najveća prednost Hisense inverter klima jeste energetska efikasnost, jer u odnosu na tradicionalne klime one troše znatno manje energije zahvaljujući kontinuiranom radu kompresora. Hisense modele inverter klima odlikuje veoma tih rad zbog čega su posebno pogodne za manje prostorije, odnosno spavaće sobe, za koje su tradicionalne klime previše bučne. Još jedna značajna prednost inverter klime je duži vek trajanja koji je omogućen zahvaljujući konstantnom radu kompresora čime se smanjuje opterećenje na sam uređaj, a precizna kontrola temperature dodatni je benefit.

Kada je reč o nedostacima, Hisense inverter klime zahtevaju nešto veće početno ulaganje zbog viših cena, ali će se dugoročno investicija značajno isplatiti zahvaljujući odličnoj uštedi energije. Potencijalnim nedostatkom može se smatrati i to da inverter klime zahtevaju nešto kompleksnije popravke ukoliko dođe do kvara, ali zahvaljujući obučenim serviserima to se ne može smatrati nedostatkom koji može remetiti svakodnevno korišćenje uređaja. Osim toga, kvalitet materijala i same tehnologije osigurava dugovorčno kvalitetan rad Hisense klima uređaja koje se veoma retko kvare.