Nepovratne klapne

Nepovratni ventili i klapne za kanalizaciju

Nepovratne klapne služe kao osigurač od poplava i sprečavaju da se tok vode vrati u objekat. Otoporne su na udarce, različite temperature, teret i kiseline. Veoma su važan deo svakog objekta, jer će te time biti zaštićeni od poplava.

Nepovratne klapne za kanalizaciju

Ova vrsta nepovratnih klapni namenjena je za sprečavanje otpadnih voda u objekte. Za razliku od klapni koje se koriste za domaćinstva, ove nepovratne klapne su veće i skuplje. One su odlične za objekte i stanove koji se nalaze u prizemlju, jer su više podložni poplavama. 

Kako funkcionišu i cena nepovratne klapne?

Nepovratne klapne se montiraju na mestu gde se sifon i zidna cev spajaju, ako je u pitanju sudopera, pošto tu najčešće dolazi do vraćanja vode. Kada voda krene da se vraća, njen pritisak aktivira zatvarač koji se automatski zatvara i sprečava vodu da dođe do sudopere, a potom izlije van nje. 


U takvim slučajevima, voda nastavlja da se vraća i izliva u objektu iznad vas koji nema monitranu nepovratnu klapnu. Tu može doći do drugačijeg problema, jer se voda može izliti na parket stana, oštetiti ga i uticati na vaš plafon. 


U našoj ponudi možete naći najkvalitnije nepovratne klapne po najbolim cenama. Za bilo kakva pitanja o tipu nepovratne klapne i veličini, pozovite nas za savet. 

 

 

+ Saznaj više - Zatvori
Pogledaj kao Grid List

8 Kom

Set Ascending Direction
  1. KANALIZACIONI NEPOVRATNI VENTIL, DVA INOX POKLOPCA HL712.2
    HL KANALIZACIONI NEPOVRATNI VENTIL, DVA INOX POKLOPCA HL712.2
    Na stanju
    80.835,30 RSD
po strani