Ormarići za kupatilo

Ormarići za kupatilo

Ormarići za kupatilo su više od običnog mesta za skladištenje, oni pružaju karakter, funkcionalnost i stil svakom kupatilu. Zato smo vam pripremili smernice i saveta kako da odaberete najbolji ormarići za vaše kupatilo. 

Faktori koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine ormarića za kupatilo

Izbor ormarića za kupatilo može čini se kao jednostavan zadatak, ali nekoliko ključnih faktora igra značajnu ulogu u vašem izboru. Tek pošto sagledate sve, možete doneti odluku.

Veličina

Veličina vašeg ormarića za kupatilo treba da balansira između dovoljno prostora za skladištenje stvari i urednog uklapanja u kupatilo bez stvaranja gužve. Izmerite predviđeni prostor za ormarić, kao i celo kupatilo. Ne zaboravite da uzmete u obzir otvaranje vrata i fioka, kako ne bi došlo do sudaranja kupatilskih elemenata.

Materijali

Od masivnog drveta do MDF-a, metala ili stakla, materijal ormarića će diktirati njegovu dugovečnost, izgled i potrebe za održavanjem. Drvo nudi klasičan izgled, ali može zahtevati više održavanja zbog velike količine vode. MDF je pristupačniji i dolazi u različitim završnim obradama, dok metal i staklo dodaju savremen dodir, ali su znatno podložnije vidljivim mrljama od vode.

Estetika

Vaš ormarići za kupatilo treba da se slažu sa ukupnim stilom vašeg kupatila. Bilo da težite modernom, minimalističkom ili tradicionalnom dizajnu, vodite računa da bude usklađen sa kupatilom. Uvek možete pogledate aktuelne trendove kako biste našli inspiraciju za uređenje kupatila.

Skladištenje

Procenite šta trebate, zaista, skladištiti u kupatilu. Da li vam je potrebno mnogo malih pregrada za kozmetiku ili veći prostor za peškire. Neki ormarići za kupatila dolaze sa inovativnim rešenjima za skladištenje, poput ugrađenih ili podesivih polica, idealnih za maksimalno iskorišćavanje prostora u manjim kupatilima.

Cena

Postavite realan budžet za ormarić za kupatilo. Iako je primamljivo odabrati najjeftiniju opciju, ulaganje u kvalitetan komad može vam uštedeti novac na duge staze. Balansirajte između pristupačnosti i kvaliteta, takođe, nemojte zaboraviti da uračunate troškove instalacije ako sami ne instalirate ormar.

Gde postaviti ormarić za kupatilo na osnovu njegove veličine?

Pozicioniranje vašeg ormarića za kupatilo je ključno za održavanje funkcionalnosti i estetike. Evo ključnih tačaka koje treba da imate u vidu.

Toalet

Ormarići za kupatilo treba da budu na određenoj udaljenosti od toaleta, da biste mogli lako da im priđete bez kompromitovanja udobnosti ili higijene.

Otvaranje vrata

Ormarići za kupatilo ni u kom slučaju ne treba da izazivaju poteškoće prilikom otvaranja vrata kupatila ili tuš kabine. Zato najpre proverite da li sva vrata mogu da se potpuno otvore bez udaranja u ormarić.

Tuš jedinica

Ako postavljate ormarić za kupatilo blizu tuša, birajte materijale koji bolje podnose vlagu i vodu. Takođe, vodite računa da je dovoljno blizu kako biste lako dohvatili peškire i druge stvari za tuširanje.

Kretanje u kupatilu

Ormarići za kupatilo treba da budu, tako postvaljeni, da ne ometaju kretanje u kupatilu. Izbegavajte mesta gde bi mogao da ometa kretanje ili pristup drugim elementima.

Različite vrste ormarića za kupatilo

Postoje različite vrste i tipovi ormarića za kupatilo. Iako mnogi deluju primamljivo i lepo, uvek birajte one koji su u skladu s vašim potrebama.

  • Podni ormarići za kupatilo
  • Viseći ormarići za kupatilo
  • Ormarići sa lavaboom
  • Ormarići za kupatilo sa ogledalom
  • Ormarići za kupatilo sa policama
  • Ormarići za kupatilo sa vratima i ogledalom

Svaka tip ima svoje prednosti i mane, pa razmislite o svom kupatilu pre kupovine.

Top 5 saveta za odabir savršenog ormarića za kupatilo

Evo pet najvažnijih saveta za kupovinu ormarića za kupatilo:

Izmerite dimenzije: Tačne mere su ključne. Izmerite prostor gde planirate da postavite ormarić, uzimajući u obzir visinu, širinu i dubinu. Ne zaboravite uzeti u obzir otvaranje vrata i fioka.

Postavite realan budžet: Mudro planirajte svoje finansije. Uračunajte cenu samog ormara, potencijalne troškove dostave i instalacije. Ponekad, ako na samom početku platite više za kvalitet, može biti ekonomičnije na duže staze.

Razmotrite materijal ormarića za kupatilo: Ponovo pročitajte deo o materijalima i izaberite onaj koji odgovara okruženju vašeg kupatila i vašem ličnom stilu. Ne zaboravite, materijal utiče na dugovečnost i održavanje ormara.

Garancija: Dobra garancija može biti spas. Tražite ormariće za kupatilo koji dolaze sa garancijom, tako ćete biti sigurni u slučaju nedostataka ili problema sa kvalitetom.

Napravite uži izbor: Na osnovu vaših mera, budžeta i željenog materijala suzite svoj izbor na nekoliko modela. Uporedite ih kako biste doneli konačnu odluku. Nekada je znatno jednostavnije odabrati između 2 modela, nego neprestano tražiti odgovarajući ormarić.

Uzimajući u obzir specifičnosti vašeg kupatila i lične želje, uz naše savete sada znate šta treba uraditi pre kupovine ormarića za kupatilo. U našoj ponudi nalazi se veliki broj različitih ormarića za kupatilo i verujemo da ćete naći nešto po svom ukusu. Ako imate dilemu koji ormarić za kupatilo da odaberete, pozovite nas za savet.

+ Saznaj više - Zatvori
Pogledaj kao Grid List

rezultati 1-24 od 36

Set Ascending Direction
Page
po strani