Kontrast tradicionalnih i savremenih detalja

Kontrast tradicionalnih i savremenih detalja

Living In kuća na Tari, objekat u kome se harmonično sreću planinski ambijent i savremena svakodnevica, na naše veliko zadovoljstvo je opremljen sanitarijama i pločicama iz našeg bogatog asortimana.

 

 

Rađen po projektu biroa KAI Architecture Interiors, objekat se nalazi u jednom od najatraktivnijih predela Nacionalnog parka Tara, a projektovan je sa namerom da se kuća prilagodi prepoznatljivom šumovitom okruženju, i minimalističkim potezima kadrira netaknutu prirodu. Koncipirana, prema rečima arhitekata, kao „oaza mira“, kuća kroz svoju fasadu i unutrašnju arhitekturu provodi detalje ambijenata iz okoline, dok se iz eksterijera sagledava kao nežan ram u zelenom prostoru.

 

Organizacijom prizemlja kao otvorenog plana, prepliću se zone dnevne sobe, trpezarije i kuhinje, dok se instalacioni blok sa toaletima sagledava kao masivni drveni kubus, koji naglašava citiranje arhitekture brvnara. Korišćenje prirodnih materijala nastavljeno je i u kupatilima, u kojima je kontrast između tradicionalnih i savremenih detalja ostvaren smenom pločica u tonovima kamena i našim atraktivnim sanitarijama.

Više o ovom projektu pročitajte na linku