Da li su crne sanitarije dobar izbor za vaše kupatilo?

Da li su crne sanitarije dobar izbor za vaše kupatilo?

Na tržištu postoji veliki izbor crnih sanitarija, a najčešće su to baterije i tuševi koji mogu biti različitih oblika pa tako možete odabrati one koje stilski najviše odgovaraju vašem trenutnom prostoru ukoliko slavine birate sa ciljem da unesete promenu u trenutni prostor. Ukoliko kupatilo opremate od samog početka, crne sanitarije mogu biti polazna osnova, te ćete ostale elemente birati u skladu sa njima.

Prilikom odabira crnih elemenata postoji određena doza nesigurnosti, a prva od njih je zatvaranje, odnosno vizuelno smanjivanje prostora, posebno kada se radi o opremanju manjih kupatila. Iako određene tamne nijanse zaista mogu vizuelno smanjiti prostor, to nije slučaj prilikom odabira crnih sanitarija. Zahvaljujući njihovom svedenom i minimalističkom izgledu, crne sanitarije se mogu kombinovati uz bilo koji tip pločica. U zavisnosti od stila drugih elemenata, kao i boja pločica, kupatilo može imati potpuno moderan izgled, ali može zadržati i tradicionalan izgled sa novom dozom ozbiljnosti.

Ukoliko želite elegantan i nesvakidašnji izgled kupatila savetuje se kombinovanje sa tamnijim i jarkim tonovima zelene ili plave boje, dok se za postizanje nešto svedenijeg i tradicionalnijeg izgleda kupatila savetuje kombinacija sa pločicama koje imaju drvene uzorke. Takođe, ukoliko je osnova kupatila u beloj boji, crne sanitarije napraviće odličan kontrast i na taj način se postiže odlična baza za dodavanje zanimljivih dekorativnih elemenata, a upravo ta crno-bela kombinacija predstavlja najčešći izbor sa kojim nema greške.

Druga i najveća nesigurnost prilikom odabira crnih sanitarija jeste održavanje. Iako vlada mišljenje da se crne sanitarije održavaju znatno teže u odnosu na klasične elemente koji su najčešće u inox boji, to je samo zabluda. Crne sanitarije se održavaju na potpuno isti način kao i sanitarije u bilo kojoj drugoj boji. Tragovi od kamenca i prljavštine su neretko vidljiviji na sanitarijama u svetlijim bojama, posebno onima koje imaju visok sjaj. U Delta Term ponudi postoje crne sanitarije sa sjajnom ali i sa mat završnicom, te je na vama da odaberete one koje više odgovaraju vašim afinitetima. Kako bi održavanje crnih sanitarija bilo olakšano, dizajneri i proizvođači su posvetili posebnu pažnju odabiru što kvalitetnijih materijala koji su otporni na nečistoće i nisu skloni taloženju kamenca.

Iako još uvek crne saniterije nisu preuzele primat, sve je više onih koji se opredeljuju da na ovaj način oplemene svoj prostor, učine ga modernim i elegantnim. Crne sanitarije se posebno izdvajaju kao popularan izbor kada želite da kroz manje ulaganje prostor učinite vizuelno elegantnijim i “skupljim“ bez da u potpunosti renovirate kupatilo.