DELTA TERM predstavlja seriju Hisense VRF HI-Flexy S

DELTA TERM predstavlja seriju Hisense VRF HI-Flexy S

 
U vremenu kada tehnologija u industriji KGH nezadrživo grabi napred, kada je veliki broj proizvođača u konkurenciji na globalnom tržištu i kada se razvojni timovi iz dana u dan takmiče da novim patentima i rešenjima stvore prednost u globalnoj utakmici u oblasti VRF, veoma je teško izdvojiti nekog od proizvođača
opreme među velikim brojem kvalitetnih brendova.
Međutim, da li je baš tako?

 

U nastojanju da zadovolji sve najznačajnije kriterijume koji jedan proizvod čine kvalitetnim i privlačnim širokim grupama partnera, kompanija Hisense je posebnu pažnju usmerila na kvalitet izrade uređaja, kvalitet ugrađenih materijala, funkcionalnost, performanse, pouzdanost u radu, dugotrajnost i kao na konačnu odrednicu – dizajn i cenu. Sve to zajedno, sublimirano u jedan uređaj dalo je visokokvalitetnu seriju VRF‑a: HI‑Flexi S.
S heat recovery, S standard i S mavo čine zajedno porodicu HI Flexy S koja nam daje mogućnost i fleksiblinost da odgovorimo najvišim zahtevima projektovanja i širokom cenovnom rangu.

 

Šta je to što Hi-Flexy S seriju čini superiornom

– Širok opseg kapaciteta grejanja 25–360 kW, dok je raspon kapacitet pri hlađenju od 22,4–320 kW.
– Širok opseg rada uređaja pri grejanju u rasponu spoljašnje temperature od –25 °C do 16.6 °C, dok je pri hlađenju opseg rada od –10 °C do 52 °C.
EVI (Enhanced Vapor Injection) kompresor. S serija poseduje visoko efikasni inverter scroll kompresor i patentirana tehnologija ubizgravanja pare (Patent number: a heat exchange cycle system and control methods and air conditioning, 201610909006.X), što obezbeđuje znatno pouzdaniji rad uređaja pri grejanju na temperaturama spoljašnjeg vazduha znatno ispod 0 °C, pri čemu su performanse grejanja povećanje za 25% u kapacitetu u odnosu na standardne modele koje ne poseduju ovaj tip kompresora. Karakteristike takvog kompresora se posebno ističu na temperaturama od –10 °C do –25 °C.
Zaštita od prekomerne kompresije. Komora visokog pritiska u okviru kompresora opremljenja je patentiranom tehnologijom rasteretnog ventila koja efikasno štiti od prekomerne kompresije kada je kompresor delimično opterećen i drastično poboljšava karakteristike rada pri srednjem pritisku. Dok asimetrična struktura scroll kompresora efikasno smanjuje curenje gasa tokom kompresije i usisavanja i time povećava efikasnot i pouzdanost uređaja.
PTT (pritisak, vreme i temperature) tehnologija defrosta omogućava značajno manji broj ulazaka uređaja u defrost u radu kao i bolju procenu uređaj kada je potrebno izvršiti defrost. PTT tehnologija u kombinaciji sa tehnologijom zaštite donje zone razmenjivača od zaleđivanja u zimskom periodu daje kao rezultat značajno kraće vreme trajanja defrost operacije i bolje performanse u režimu grejanja. U slučaju više spoljašnjih jedinica serije S Heat Recovery spojenih u jedan sistem defrost se odvija po principu nostop ili neprekidnog rada u grejanju. To je naizmeničan proces, gde jedna jedinica odlazi u defrost dok preostale nastavljaju da rade u grejanju i tako naizmenično dok sve spoljašnje jedinice ne obave proces defrosta.
DC inverter tehnologija najnovije generacije za vođenje kompresora i ventilatora spoljašnje jedinice sa visokom preciznošću kontrole od 0,01 Hz u opsegu od 0 do 450 Hz garantuje visoku preciznost uređaja u pogledu dostizanja trenutnog potrebnog kapaciteta za grejanje ili hlađenje objekta, a samim tim i efikasnost.
360° patentirani rashladni sistem za hlađenje elektronike spoljašnje jedinice. Ova tehnologija za hlađenje inverterske elektro‑ploče kao i kompletne elektronike spoljašnje jedinice sastoji se iz rashladnog kruga kroz koji kruži rashladni medijum sobne temperature +5–10 °C. Posredstvom materijala, čija konduktivnost iznosi 67 W/ (mK) i koji obuhvata freonsku instalaciju 360° i omogućava prenos rashladne energije u prostor elektronike i njeno rashlađivanje, vrši se zaštita od pregrevanja i odvođenje toplote izdela spoljašnje jedinice u kome su smeštene sve elektro‑komponente. Na taj način se štiti elektronika uređaja posebno u letnjem režimu rada i omogućava bolja stabilnost i ekfikasnot uređaja.
ART tehnologija – Automatska kontrola temperature rashladnog fluida. Pored standardne tehnologije varijabilnog protoka rashladnog fluida kod ovih sistema Hisense je razvio i tehnologiju automatske kontrole temperature rashladnog fluida, čime je još više iskoračio ispred mnogih VRF proizvođača i unapređena preciznost kontrole temperature u prostoru putem unutrašnjih jedinica kao i sama efkasnost uređaja..
Tehnologija brzog rashlađivanja i brzog zagrevanja objekta omogućava da u periodu od 90 sekundi uređaj dostigne pun potrebni kapacitet u grejanju i temperature do 40 °C na izduvu unutrašnjih jedinica čak i na temperaturama spoljašnjeg vazduha ispod –15 °C, takozvani rapid start. Pri hlađenju je takođe moguće brzo rashlađivanje objekta. Te funkcije su pogotovo značajne posle duge stagnacije sistema vikendom ili u toku noći i smanjuju potrebu objekta za drugim vidovima grejanja.
S heat recovery serija – Lider u porodici Hisense VRF. Uređaj najviše tehnologije koji predstavlja rešenje za najsloženije sisteme. Može se projektovati kao standardni dvocevni sistem VRF, a takođe kao trocevni ili heat recovery sistem koji omogućava istovremeno grejanje i hlađenje objekta, kao i pripremu sanitarne tople vode sa heat recovery efektom uštede u letnjem periodu.

 

Sve navedeno i još mnogo toga zajedno u kombinaciji sa najstrožim standardima proizvodnje i testiranja koji se primenjuju u fabrici Hisense/Hitachi Qingdao rezultirali su time da se Hisense sa svojom HI‑FLEXY S serijom pozicionira kao jedan od lidera na svetskom VRF tržištu i nesumnjivo kao lider na kineskom tržištu VRF‑a sa 23% udela u ukupnoj prodaji VRF s sistema.

 

Delta Term kao generalni zastupnik sistema za KGH kompanije Hisnse na tržištu Srbije, u saradnji sa fabrikom Hisense/Hitachi Qingdao i njihovim stručnim timom, nudi kompletnu projektantsku, instalatersku i servisnu podršku u najkra- ćem roku, kao i sve vrste obuka i prezentacija u sopstvenom trening centru koji predstavlja funkcionalni prostor gde se mogu videti i sami uređaji u radu.
Za sve dodatne informacije i svaku vrstu pitanja možete nas kontaktirati a mi ćemo sa zadovoljstvom podeliti sa vama naša znjana, iskustva i sa velikim interesovanjem saslušati vaše sugestije.

 
KGH časopis download
 

Žarko Topalović, dipl. inž. maš.
Delta Term d.o.o.
Hisense VRF brand manager
Tel. +381 62 641 672.
Svetog Save 20, 11271 Beograd
zarko.topalovic@deltaterm.com